Pécsi Egyetemi Borbirtok SUMMA Pinot Noir 2019
száraz prémium vörösbör
űrtartalom: 0,75 liter - 5467 Ft/l
A Pinot Noir könnyed eleganciája egy komoly hordóválogatásban. Friss, lendületes intenzív pirosbogyós gyümölcsök – piros ribizli, meggy, málna, vörösáfonya - elegáns hordófűszer dekorációba öltöztetve (gomba, vanília).
2019 adott a kezünkbe újabb lehetőséget, hogy a 2017-es, első Summa borok után újabb tétellel gazdagodjon a prémium sorozat. A Szentmiklós dűlő legmagasabban fekvő Pinot Noir területeiről, 200 méter tengerszint feletti magasságból szüreteltük, 6 hónap hordós érlelés után a palackba a legkiválóbb hordós tételeket válogattuk.
A legjobb évjáratok legszebb tételei érdemlik ki, hogy a Summa családba, azaz a Pécsi Egyetemi Borbirtok prémium borcsaládjába kerüljenek. A Summa összeget, csúcsot és teljességet jelent.
Étel- és receptajánlat
- Bármi, ami az izgalmas, fűszeres elegancia jegyében kerül a tányérra! Liba, Kacsa, borjú, bárány, grillhúsok.
- Köretként gombák és sok zöldséggel készült ételek.
Tulajdonságok
Fogyasztási hőmérséklet: 16 °C
Jelleg: száraz prémium vörösbor
Fajta: Pinot Noir
Évjárat: 2019
Termőhely: Pécsi borvidék, Szentmiklós dűlő
Borkészítés: Nyílt kádas erjesztés, 6 hónapos érlelés használt francia, magyar, amerikai tölgyfahordókban.
Borász: Hevér László
Analitika
alkohol: 12,5 %
visszamaradt cukor: 1,1 g/l
sav: 4,7 g/l