ÚJ
Egyszeri szakmai kóstoló
A korábbi évekhez hasonlóan a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet idén is folytatja nagy sikerű szakmai kóstolósorozatát , amelynek során a Kutatóintézetben zajló kísérleteink eredményei kerülnek bemutatásra.
Célunk, hogy a termelők részére kézzelfogható, objektív információkkal, mintákkal szolgáljunk, amelyek tapasztalatait munkájuk során - a szőlőtermesztéstől a borkészítésig - hasznosítani tudják. Hosszú távú célunk pedig az, hogy a szakma valós igényei alapján határozhassuk meg együtt a következő időszak kutatási irányait.
Idén februártól májusig a 2023-as évjárat szőlészeti és borászati kísérleteibe adunk betekintést, melynek során a mikrovinifikációban készült tételek bemutatása mellett közösen megbeszéljük a tapasztalatokat.

Szentmiklósi telephelyünk felújítása miatt a bírálatokra idén rendhagyó módon a PTE Szentágothai János Kutatóközpont (7622 Pécs, Ifjúság útja 20.) A103 termében kerül sor, keddenként 10 órától.
Sorozatindító kóstolónk időpontja: február 27. kedd, 10 órai kezdet.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, ezért kérjük, részvételi szándékát minden eseményt megelőzően, az adott héten elektronikus úton, a szbkiprogram@gmail.com e-mail címre küldött üzenetben jelezze számunkra.


A sorozaton való részvétel jegyvásárláshoz kötött!

A sorozatbérlet ára:12.000 Ft, és mindegyik bírálatra érvényes (online fizethető)
Az egyszeri részvételi díj: 5.000 Ft (online vagy a helyszínen készpénzben fizethető)
A bérlet és az egyszeri részvételi jegy online, elővételben a www.pteshop.hu webáruházban vásárolható meg.

A kóstolósorozat tematikája az idei 2024-es évben:

Dátum Tematika (általában 20-40 tételszám)
február 27. 10 h Rezisztens fehérbort adó fajták I.
március 5. 10 h Rezisztens fehérbort adó fajták II.
március 12. 10 h Kárpát-medencei fajták II. - zártkörű
március 19. 10 h Rezisztens vörösbort adó fajták, valamint vörösbor erjesztési tápanyagmenedzsment kísérletek, ultrahangos kezelés hatásának vizsgálata
március 26. 10 h Olaszrizling, furmint, kadarka klónszelekciós kísérletek
április 2. 10 h Kékfrankos klónszelekciós kísérlet
április 9. 10 h Erjesztési és tápanyagmenedzsment kísérletek sauvignon blanc és Zenit fajtákon, valamint különböző erjesztő edények hatása a fehérborra
április 16. 10 h Élesztőkísérlet Jázmin és Pinot Regina fajtákon
április 23. 10 h Élesztőkísérlet Merlin fajtán


A tételszámok csak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk!


Az aktuális tematikus kóstolókról hetente friss információval jelentkezünk, ezért kövessen minket felületeinken, hogy naprakészen tájékozódhasson minderről!

5 000 Ft
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről